Petek, 3. december 2021

KAKŠNA JE RAZLIKA MED DVOSTANOVANJSKO HIŠO IN HIŠO DVOJČEK?

Dostikrat se srečamo s svojimi strankami, ki jim poleg posredniških storitev nudimo obširno svetovanje in pomoč pri pripravi dokumentacije za izvedbo gradnje in začetek prodaje. Postopek priprave dokumentacije in začetek prodaje, se pri dvostanovanjskem objektu in gradnji dvojčka bistveno razlikujeta. 

Hiša dvojček

Pogosto enačimo dvojček z dvostanovanjsko hišo, vendar je med njima bistvena razlika. 

Pri DVOJČKU se spojita dve enodružinski hiši, pri dvostanovanjskem objektu pa gre za eno hišo, v kateri sta dve stanovanji. 

Dvojčke dobimo, če spojimo dve enodružinski hiši, ki imata tako skupen vmesni zid. Obe hiši sta postavljeni tako, da tvorita povezano prostostoječo hišo, ki ima dva ločena vhoda. Značilnost dvojčka pa je tudi, da imata obe enoti ločeni parceli, namenjeno gradnji.

Pri DVOSTANOVANJSKEM OBJEKTU je položaj nekoliko drugačen. Tukaj gre za eno hišo, v kateri sta dve stanovanji. Stanovanji sta lahko ločeni horizontalno ali vertikalno, pri tem pa si stanovalci delijo lastništvo objekta in tudi zemljišča. Dvostanovanjska hiša ima samo en glavni vhod v objekt in potem vsaka enota ločeno svoj vhod. 

DVOSTANOVANJSKI OBJEKT

Pri hiši Galeriji sta stanovanjski enoti ločeni horizontalno tako, da imata skupni glavni vhod in skupni vetrolov ter vsako stanovanje ločeni vhod. Pri dvostanovanjskem objektu ste lastnik etaže oziroma dela objekta.

Vabljeni k ogledu projekta v gradnji, novogradnja imenovana Hiša Galerija in nas kontaktirajte za ogled. Dogovorili se bomo za informativni sestanek in nakup. Za ogled prostih enot kliknite TUKAJ in pokličite našo nepremičninsko posrednico Urša Svečak 041/602-715 ali ji pišite na elektronski naslov ursa@rcn.si.